Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeni duhovni susret članova HKLD-a podružnice Slavonski Brod

Slavonski Brod (IKA)

Korizmeni duhovni susret članova Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD-a) podružnica Slavonski Brod održan je u petak 31. ožujka 2023. u Župi sv. Leopolda Mandića na Mikrorajonu u Slavonskom Brodu.

Susret je počeo pobožnošću križnoga puta koju je predmolio domaći župnik i duhovnik društva vlč. Robert Farkaš. Tekstove postaja koje je napisao Mirko Ivanjek čitali su liječnici Ivan Krajinović, predsjednik podružnice i Krešimir Gabaldo.

Vlč. Farkaš potom je predslavio misu. Okupljenim članovima HKLD-a govorio je tome što kršćani trebaju činiti da bi doista služili Bogu. Naglasio je da je Isus svojim vlastitim primjerom pokazao što znači služiti Bogu.

„Mi kršćani ne smijemo činiti grešku koju su činili Židovi Isusova vremena, a to je da svoj naglasak stavimo samo na ono izvanjsko. Ono što mi kršćani činimo u molitvi, pobožnostima trebalo bi se itekako odraziti u našim životima. Tako nas je Isus učio. On se uvijek pozivao na svoja djela. Naša djela, naš život i odnos jednih prema drugima, najbolji je pokazatelj naše vjere. Zato smo pozvani Bogu biti vjerni ne samo u obredima, pobožnostima, molitvama, nego u svojim djelima, međuljudskim odnosima, pristupu jednih prema drugima“, rekao je uz ostalo duhovnik Farkaš.

Vjernike je pozvao da Bogu zahvaljuju i mole se za liječnike i ostale zdravstvene djelatnike koji prihvaćaju pacijente u nevoljama i bolestima, da znaju služiti poput Isusa, da znaju biti poput njega nesebični, blagi, strpljivi, da imaju suosjećanja i strpljivosti.

Liječnici su druženje uz okrjepu nastavili u vjeronaučnoj dvorani gdje im se obratio predsjednik brodske podružnice dr. Ivan Krajinović.