Budi dio naše mreže
Izbornik

Korizmeno hodočašće i križni put na Okitu

Vodice (IKA)

Župljani iz Vodica i gosti iz susjednih župa tradicionalno su na četvrtu korizmenu nedjelju, 19. ožujka, hodočastili na Okit, moleći od podnožja do vrha pobožnost križnog puta.

Uz mnoštvo vjernika u pobožnosti su sudjelovali i Žudije kojima su se pridružili Skauti iz Vodica i Tribunja koji su hodočastili od Vodica do Okita te redovnice Franjevke od Bezgrješne iz Šibenika i trojica svećenika iz Zadarske nadbiskupije: don Mladen Kačan, don Ivan Ćurić i don Gašpar Dodić.

Ovogodišnje razmatranje uz četrnaest postaja križnog puta bilo je u znaku Godine zahvalnosti povodom 725. obljetnice Šibenske biskupije. Križni put predvodio je vodički župnik Franjo Glasnović, a tekst postaja „Križni put – Krist, središte župe i župne zajednice“, koji je napisao umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas čitali su župljani i redovnice.

Pobožnost je završila na vrhu Okita u crkvi Gospe od Karmela misom koju je predslavio don Ivan Ćurić, svećenik na službi u Zadarskoj nadbiskupiji. Nakon misnog slavlja upriličeno je druženje vjernika.

Postaje križnog puta na Okitu izgrađene su 1909. kao dar vodičkih iseljenika iz Australije.

Ključne riječi:
hodočašće korizma križni put