Budi dio naše mreže
Izbornik

Križevci: Patricia Sandoval svjedočila o iskustvu rada u klinikama za pobačaje

Križevci (IKA)

Govornica i pro-life aktivistica iz Sjedinjenih Američkih Država Patricia Sandoval gostovala je u utorak 9. ravnja 2024. u Križevcima, gdje je na poziv križevačkog vladike Milana Stipića, svjedočila o iskustvu rada u klinikama za pobačaje, o industriji ubijanja nerođenih, o ranama i postabortivnom sindromu koji pobačaj ostavlja na žene, majke, ali i na muškarce, očeve.

Događaj su zajedno organizirali Križevačka eparhija, Izdavačka kuća Kyrios i Djelo Marijino iz Križevaca. Nakon svete liturgije u katedrali Presvete Trojice koju je služio vladika Stipić, Patricia Sandoval se mnoštvu okupljenih obratila u velikoj dvorani Mariapolija „Faro“ pokraj katedrale.

Iznijevši osobno svjedočanstvo o strahotnim i mučnim situacijama kojima je svjedočila, Sandoval je zaključila da je pravo na život temeljno i neotuđivo ljudsko pravo. Izrazila je zahvalnost što ju je Bog u određenom trenutku prosvijetlio i dao joj uvidjeti kako su pobačeni fetusi bili istinska ljudska bića preko čijih ubojstava se razvila čitava jedna „neljudska industrija smrti i zla s velikim profitom“.

Na kraju njezina svjedočanstva, vladika Stipić joj je zahvalio na potresnom i snažnom svjedočenju te sve pozvao na molitvu i žrtvu za prestanak ubijanja nerođenih, ponovivši da je pravo na život temeljno ljudsko pravo.

Čitavo njeno svjedočanstvo od pada u drogu i beskućništvo do obraćenja moguće je pročitati u knjizi „Preobražena“ u izdanju Izdavačke kuće Kyrios. Autorica je prepričavala svoj životni put, kako je došla iz slomljenog doma, loših veza, tri pobačaja i posla u Planiranom roditeljstvu. Ondje joj je rečeno da nikad ne otkrije što je vidjela. Nakon toga je uslijedila ovisnost o metamfetaminima i beskućništvo te konačno upoznavanje Boga i promjena života.