Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put biciklima po Međimurju župe Sveti Juraj u Trnju

Čehovec (IKA)

Oko 150 župljana župe Sveti Juraj u Trnju, od najmanjih do osamdeset i više godišnjaka, sudjelovalo je na devetom po redu Križnom putu biciklima po Međimurju.

Župljani su se tako proteklog vikenda otputili na 25 kilometara dugo vozočašće, tradicionalni Veliki Križni put na kojem su postaje bile kapele u šest župnih sela, kao i župna crkva. Nakon župne mise, oboružani dobrom voljom i molitvenim nakanama, isposničko-pokornički – bez usputne okrepe, biciklisti su 7. travnja, na Petu korizmenu nedjelju, krenuli iz župne crkve prema Čehovcu te se i vratili kako je i planirano oko 15 sati.

Promišljali su, predvođeni župnikom Darkom Kelemenićem i križonošom Željkom Matićem i pratiteljima iz DVD Palinovec i DVD Sv. Juraj u Trnju, riječi Križnoga puta dr. Tomislava Ivančića. Prvu postaju u župnoj crkvi predmolila je Manuela Šmit Vuk; u Čehovcu predmolile su Martina Kivač i Agneza Mihac; u Donjem Pustakovcu predmolili su Goran Novak i Marija Ivković; u Palinovcu predmolile su Veronika Zrna i Marinela Miklaužić; u Turčišću predmolile su Anita Sabol i Dragica Ivković; u Donjem Hrašćanu predmolile su Andrea Bukal Kolarić i Nela Kolarić; u Hodošanu predmolile su Vesna Glad i Matea Baranašić, a posljednju postaju u župnoj crkvi predmolila je Snježana Matić.

Zahvalni smo nadasve dragom Bogu kojeg smo prepoznali i u susretu sa srnom na relaciji Turčišće – Donji Hrašćan, župniku i našim župnim vijećima koji su kao i svake godine dosad planiralai i organizirali ovo župno hodočašće biciklima. Zahvaljujemo i DVD Palinovec, DVD Sveti Juraj u Trnju, Policijskoj postaji Prelog, križonoši Željku Matiću, i nosaču razglasa Darku Sabolu, kantoru Nenadu i vjernim neumornim članovima i članicama župnoga zbora, čitačima kao i načelniku Općine Domašinec koji je društveni dom u Turčišću stavio na raspolaganje potrebama biciklističkih molitelja. A posebno zahvaljujemo svima koji su nas u nemogućnosti osobnoga sudjelovanja pratili molitvama, žrtvama i porukama svesrdne podrške, istaknuli su župljani.

Ključne riječi:
biciklisti čehovec križni put