Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: biciklisti

Biciklisti iz Ogulina obnovili hodočašće u Banju Luku

Šestorica članova Biciklističkog kluba „Frankopan“ iz Ogulina, nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije, obnovili su višegodišnju tradiciju vozočašća u Banju Luku u čast bl. Ivana Merza i svetog pape Ivana Pavla II. gdje su stigli u subotu 20. svibnja, prenosi TABB.

Hodočašće biciklista u svrhu obnove Spomen doma Alojzija Stepinca u Krašiću

Dvojica biciklista iz Ogulina i Vrlike, Ante Duvnjak i Željko Magdić u četvrtak 20. kolovoza uputili su se prema Umagu, a plan im je u razdoblju od 15. kolovoza do 5. rujna, prijeći otprilike 3 tisuće kilometara od Iloka do Dubrovnika i natrag s ciljem u Krašiću, a u svrhu obnove Spomen doma bl. Alojzija Stepinca u Krašiću.

Održano prvo zavjetno hodočašće hrvatskih biciklista u Rim i Vatikan

U organizaciji Kristova Stola - Misijske europske inicijative 28. listopada uspješno je završen prvi hrvatski zavjetni bicklistički maraton do Rima i Vatikana u kojem je pod geslom „Za Rim spremni! Papi vjerni!" sudjelovao jedanaestero biciklista iz republika Hrvatske i BiH - uz 20. obljetnicu Stepinčeve beatifikacije, i s nakanom što skorije kanonizacije bl. Stepinca, kao i u spomen na 664. mučenika Crkve u Hrvata, prema Martirologiju XX. st, don Ante Bakovića, koji su mučeni i stradala pod komunističkim i drugim totalitarnim režimima XX. st.