Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put djece i mladih iz Brodskog Varoša

Broski Varoš (IKA/TU)

Djeca i mladi Župe Krista Kralja - Brodski Varoš su se u subotu, 26. ožujka u prijepodnevnim satima zaputili pješice s vjeroučiteljicom Marijom na križni put na brdu iznad Gromačnika, župne filijale.

Ispred kapelice Majke Božje dočekala su ih djeca, prvopričesnici i krizmanici u zajedništvu s odraslima, koji su se također pridružili pobožnosti.

Nakon uvodne molitve i pozdrava Gospi župnika vlč. Froka Zefiqa, krizmanici su predvodili pobožnost križnog puta noseći križ. Za njima su išla djeca te prvopričesnici koji su čitali tekstove križnoga puta po razmatranju prof. Tomislava Ivančića, naslovljenog „Pođi za mnom“.

Po povratku s križnog puta, ispred crkve Duha Svetoga, djeca i mladi su se družili uz agape što su ga pripremile njihove majke iz Gromačnika i Varoša. Potom su se zajednički uputili u crkvu gdje su uz radosnu pjesmu zahvalili Gospodinu na lijepom vremenu i raspoloživosti svih onih koji su sudjelovali u organizaciji ovoga križnog puta.

Postaje križnoga puta na brdu u Gromačniku podignuli su vjernici iz filijale Duha Svetoga u zajedništvu sa župljanima iz Brodskog Varoša.