Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put mladih Šibenske biskupije

Šibenik (IKA)

Križni put mladih Šibenske biskupije održan je u subotu 6. travnja. Mladi, njih oko dvjesto i pedeset za križem su hodali na relaciji Kamenjak – Banjevci – Stankovci – Lišane Ostrovičke.

Pobožnost je započela na vidikovcu Kamenjak gdje je bila prva postaja. Riječi pozdrava uputio je biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Gabrijel Jagarinec. Istaknuo je zajedništvo mladih u molitvi križnog puta.

„Krist nas vodi, za Kristom idemo, Krist je onaj koji svoju ljubav pokazuje žrtvujući se za sve nas. To iščitavajmo hodeći na ovom križnom putu“, kazao je u uvodu u pobožnost šibenski biskup Tomislav Rogić.

Križni put završio je misnim slavljem u župnoj crkvi Sv. Nikole Tavelića u Lišanima Ostrovičkim. Misu je predvodio biskup Rogić, koncelebrirao je i umirovljeni biskup Ante Ivas.

„Tajna spoznaje i naše vjere je u tome da prepoznamo kako je Bog izabrao žrtvu za najsavršeniji govor ljubavi. Onoliko te volim koliko sam se spreman za tebe žrtvovati. Bog je križ izabrao za mjeru ljubavi, darovao nam se do kraja. Hoće li nam to biti dovoljno da se ove korizme obratimo, promijenimo i Bogu na ljubav odgovorimo? Odgovor je na svakome od nas“, poručio je biskup Rogić.