Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put vjernika Župe Gospe Sinjske i Cetinskog dekanata

Sinj (IKA)

Križni put Župe Gospe Sinjske i Cetinskog dekanata održan je u petak 31. ožujka 2023. pod geslom „Gospodine, udijeli našim obiteljima smisao za žrtvu“.

U pobožnosti su sudjelovale tisuće vjernika, sa sinjskim župnikom fra Antonijem Mravakom i gvardijanom fra Marinkom Vukmanom koji je predmolio križni put.

Četrnaestorica župljana izmjenjivala su se u nošenju zavjetnog križa. Meditativne tekstove koji su napisani za Dan obitelji i susret s papom Benediktom XVI. u Zagrebu 5. lipnja 2011. čitale su članice Zajednice čitača crkve Gospe Sinjske.

Između postaja župnik Mravak molio je krunicu Božjeg milosrđa i Litanije Milosrdnog Isusa za obraćenje obitelji. Dolaskom pred spomen-crkvu Majke od Milosti – Čudotvorne Gospe Sinjske na Gradu, gvardijan fra Marinko je udijelio blagoslov s križem na četiri strane svijeta.

Prema tradiciji vjernici su pjesmom na mjestu gdje se dogodilo čudo po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske 1715. godine, pozdravili svoju Majku pjesmom „O Gospe Sinjska“.

Svima koji su sudjelovali u pobožnosti i organizaciji gvardijan fra Marinko je zahvalio, kazavši da je zahvalan Isusu i njegovoj Majci Mariji za prekrasan trenutak svjedočenja žive vjere naroda Sinja i Cetinske krajine koji su pobožno u molitvi koračali za Isusom po 14 postaja križnog puta.