Budi dio naše mreže
Izbornik

Križni put za nerođene

Slavonski Brod (IKA)

Sedamdesetak vjernika među kojima brojne obitelji s malom djecom sudjelovalo je u subotu, 11. ožujka na križnom putu za nerođene, koji su treću godinu organizirali članova molitvene inicijative „40 dana za život“.

Križni put predvodio je duhovnik inicijative vlč. Krunoslav Karas, župnik Župe Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju. Tekstove križnog puta koje je napisao o. Marko Glogović čitali su vlč. Krešimir Čutura, župnik brodske župe Duha Svetoga, s. Jasna Lučić, uršulinka i desetogodišnja Klara Martinović.

Prva postaja bila je ispred kapele sv. Ane u brodskoj Tvrđavi gdje su se molile prva i druga postaja. Potom su hodočasnici nastavili hod ulicama grada gdje su postaje bile znakovita mjesta: spomen obilježje poginulih branitelja, spomen obilježje poginuloj djeci u Domovinskom ratu u Hrvatskoj, franjevačka crkva Presvetog Trojstva, crkva Gospe Brze Pomoći i Crni križ. Zadnja postaja bila je kod štanda u blizini bolnice gdje molitelji inicijative svakodnevno bdiju i mole za spas nerođenih. Bijeli križ, pred kojim svakodnevno ovih dana mole, nosio je dr. Martin Martinović, koordinator brodske inicijative. Želja je organizatora bila tim hodom i javno svjedočiti svoju zauzetost za život te potaknuti odgovorne da zaštite ljudski život od začeća do rođenja.

Duhovnik Karas na kraju je zahvalio vjernici na sudjelovanju u tom, kako je rekao, činu ljubavi i milosrđa, u kojem su molili za one najnemoćnije, kojih se mnogi odriču. Ustvrdivši da mnogo može molitva pravednika i osobno je posvjedočio moć molitve, jer je kao mladi svećenik doživio da je po molitvi i misi spaseš jedan nerođeni život te pozvao nazočne da ustraju u molitvi za nerođene da izmole od Gospodina milost da se mijenjaju ljudska srca.