Budi dio naše mreže
Izbornik

Krštenje petog djeteta i dijamantni pir u župi Kotoriba

Kotoriba (IKA)

Varaždinski biskup Bože Radoš predslavio je u nedjelju 29. siječnja u kotoripskoj crkvi Sedam žalosti Blažene Djevice Marije i Svetog Križa misu tijekom koje je podijelio sakrament krštenja djevojčici Sari, petom djetetu u obitelji Andreje i Andrije Krušelj, a ujedno je proslavljen i dijamantni pir supružnika Slavice i Đure Matotek.

Biskup Radoš u propovijedi je tumačio Isusov govor na gori o blaženstvima, posebno se osvrnuvši na riječi upućene siromasima duhom: „Blago siromasima duhom: njihovo je kraljevstvo nebesko.“

Sve što imamo i što jesmo, to je od Boga, kao što to svjedoče obitelji Krušelj i Matotek koje su došle zahvaliti na velikim milostima koje im je Bog darovao, a tu su zahvalnu radost podijelili i sa svim prisutnim župljanima, istaknuo je biskup. Otvoreni Božjem djelovanju došli su pred Boga sklopljenih ruku s darovima kojima im je On napunio ruke – blagoslovom djece i blagoslovom zrelih zajedničkih godina, dodao je biskup Radoš.

Župnik Ivan Kljunić zaslužan je što je supružnicima Matotek stigao i blagoslov Svetoga Oca za obnovu bračnih zavjeta koji im je biskup Radoš pročitao i predao na kraju mise. Svi župni zborovi su zajedno animirali župno slavlje, izvijestio je Ured za pastoral u medijima Varaždinske biskupije.