Budi dio naše mreže
Izbornik

Lurd: Marijanska procesija sa svijećama

Lurd (IKA)

Impresivnom procesijom sa svijećama u subotu, 14. svibnja u kasnim večernjim satima, predstavnici vojno- redarstvenih snaga zemalja sa svih strana svijeta su molitvom Gospi Lurdskoj, nastavili 62. međunarodno vojno hodočašće, objavljeno je na stranici Vojnoga ordinarijata u RH.

Marijanskom procesijom sa svijećama hrvatski hodočasnici su se sa svijećama pridružili svojim kolegama iz više od četrdeset zemalja svijeta moleći za mir.

U marijanskoj procesiji sudjelovali su hrvatski vojnici, policajci, hrvatski vojni invalidi i hrvatski branitelji, predvođeni vojnim biskupom Jurom Bogdanom. U molitvama Gospi Lurdskoj na velikom broju jezika pred bazilikom svete Krunice čuo se i hrvatski jezik. Združena hrvatska mornarička i policijska klapa pjesmom je pridonijela duhovnom ozračju u svetištu, a kadeti Hrvatske vojske pridružili su se marijanskoj svečanosti nošenjem baklji, svjetla, kao jednog od bitnih elemenata Lurda.

U nedjelju 15. svibnja, pored međunarodne mise u bazilici Pija X. bit će održano i svečano zatvaranje 62. međunarodnog vojnog hodočašća.