Budi dio naše mreže
Izbornik

Mali šef - uzroci i posljedice permisivnog odgoja

Split (IKA )

Bračno i obiteljsko savjetovalište Splitsko-makarske nadbiskupije organiziralo je u srijedu, 17. listopada u prostorijama Bračnog i obiteljskog savjetovališta u Splitu susret i predavanje za roditelje, bračne parove i odgojitelje.

O temi „Mali šef – uzroci i posljedice permisivnog odgoja“ govorila je mr. spec. Maja Jakšić. Predavačica je objasnila i upozorila kako i popustljiv odgoj ostavlja posljedice kao i neki drugi oblici zanemarivanja djeteta. Nakon što je pročitala slikovnicu „Mali šef“ koja govori o toj problematici, govorila je o tome što je permisivno roditeljstvo, o osobinama djece permisivnih roditelja, za i protiv permisivnog roditeljstva, o dugoročnim posljedicama permisivnog roditeljstva, o uzrocima permisivnog roditeljstva te o tome “što možemo učiniti ako smo permisivni roditelji”.

“Sve je više problema sa svim mogućim vrstama poremećaja u ponašanju kod djece. Uzrok tome vidimo u svemu samo ne u sebi. Trend popustljivog roditeljskog odgoja posljednjih desetljeća – kojemu je cilj stvoriti neprekidno zadovoljno dijete – jedan je od uzroka tih problema u ponašanju”, rečeno je u predavanju.

Na susretu su sudionici propitivali štetu koju je popustljivo roditeljstvo nanijelo shvaćanju razvoja djeteta i samom roditeljstvu.