Budi dio naše mreže
Izbornik

"Mater Fatima": Hrvatski katolički radio prenosi molitvu za mir u svijetu iz Gospina svetišta u Fatimi

Zagreb (IKA)

Večeras od 21:00 do 22:00 sata Hrvatski katolički radio izravno će prenositi molitvu za mir u svijetu iz župne crkve u Fatimi te će na taj način postati dio svjetskog projekta "Mater Fatima" koji ima nakanu ujediniti svijet u globalnoj molitvi za mir. U program HKR-a uključit će se Radio postaja MIR Međugorje, Radio Marija i Radio Marija Bistrica, što ovaj prijenos čini jedinstvenim po povezivanju slušatelja hrvatskog jezičnog područja s Fatimom koja u molitvi želi ujediniti što više kršćana diljem svijeta.

Do danas je prijavljeno više od 70 svetišta diljem svijeta u kojima će se moliti istodobno kad i u Fatimi, a izravan prijenos ostvarit će 90-ak medija, radija i televizija, te društvene mreže.  Podsjetimo, mjesto molitve za mir je župna crkva u Fatimi u kojoj su kršteni fatimski vidioci. Ondje će se održati sat Klanjanja, molit će se Krunica i Posveta Bezgrešnom Srcu Marijinu. Bit će uključeno više svjetskih jezika, kao i nakana: za mir u svijetu, za obraćenje grešnika, kao naknada bezgrešnim srcima Isusa i Marije, za obraćenje Rusije te za duše u čistilištu. Središnji molitveni vapaj upućujemo Gospi moleći da Njezina ljubav dopre do svih krštenih na svijetu: do župa, bolnica, obitelji, marijanskih svetišta, zatvora, sveučilišta, umjetnika, škola, sportaša, političara, poslodavaca, vojnika, domova za stare i nemoćne, društvenih mreža i redovničkih zajednica… Osim radijskih i televizijskih postaja diljem svijeta, u ovu molitvu uključuju se i Gospina svetiša i župe koje će u vremenu od 21 do 22 sata također moliti na iste nakane.

U studiju HKR-a bit će prevoditelj dr. Franko Ćorić, zadužen za provedbu projekta u Hrvatskoj i urednica Vjerskog programa Tanja Popec.

 

Ključne riječi:
Fatima Gospa hkr molitva