Budi dio naše mreže
Izbornik

Medijsko praćenje liturgijskog predstavljanja mons. Vukšića

Sarajevo (IKA)

Vrhbosanska nadbiskupija uputila je 8. ožujka dopis u vezi medijskog praćenja svečanoga liturgijskog predstavljanja vrhbosanskog nadbiskupa i metropolita Tome Vukšića, koji prenosimo u cijelosti.

Poštovani medijski djelatnici!

Na ovom važnom događaju za Vrhbosansku nadbiskupiju očekuje se veći broj gostiju: nad/biskupa, svećenika, redovnika, redovnica, predstavnika drugih vjerskih zajednica i osoba iz društvenoga života.

Euharistijsko slavlje iz katedrale izravno će prenositi BHT 1.

Zbog većeg broja vjernika te dostojanstvenosti samog liturgijskog čina fotografiranje i snimanje toga dana bit će moguće samo zaposlenicima BHRT-a i Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije.

Svi mediji koji žele fotografije i ostale materijale, za koje ćemo se potruditi da ih dobiju u realnom roku, da bi u javnosti posredovali ovaj događaj iz sarajevske prvostolnice, trebaju se prijaviti u Ured za odnose s javnošću Vrhbosanske nadbiskupije na adresu e-pošte: glasnogovornik.vn@gmail.com najkasnije do petka, 11. ožujka do 17 sati. U prijavi je potrebno navesti ime medijske kuće, odgovornu osobu te adresu e-pošte na koju će djelatnici Medijskog centra poslati materijale.

Podsjećamo da medijske kuće koje žele videomaterijal za isti se trebaju obratiti BHRT-u.

To je odluka Vrhbosanske nadbiskupije kojom se želi izbjeći narušavanje svetosti liturgijskoga čina i samoga sakralnog prostora, stvaranje bespotrebne gužve, a istovremeno se ne želi uskratiti bilo kojoj medijskoj kući praćenje ove svete mise.

Ujedno molimo za razumijevanje i uvažavanje navedenih pravila te profesionalno medijsko posredovanje ovoga vjerskog događaja.

mr. don Dražen Kustura,
Predstojnik Ureda za odnose s javnošću
i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije