Budi dio naše mreže
Izbornik

Metropolit kardinal Bozanić izrazio dobrodošlicu mons. Radošu u zajedništvo biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u četvrtak 1. kolovoza čestitku imenovanom varaždinskom biskupu mons. Boži Radošu.

“Dragi biskupe Bože! Obradovala me vijest da Te je papa Franjo danas imenovao za biskupa Varaždinske biskupije. Nakon što sam Ti telefonski osobno čestitao i zaželio obilje Božjeg blagoslova u daljnjem životu i biskupskom služenju, ovime Ti i pisanim putem upućujem svoje čestitke praćene molitvom i bratskom blizinom.

Tvoja svećenička raspoloživost i gorljivost očitovala se u mnogim službama koje si obnašao u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, a najviše u službi duhovnika u Bogoslovnom sjemeništu u Đakovu. Zauzetost i briga za svećenike nastavlja se i u Rimu, u Tvojoj dosadašnjoj službi rektora Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima, koju odgovorno vršiš na dobrobit Crkve u Hrvata.

Dragi imenovani biskupe Bože, Crkva Te sada po Svetom Ocu, poziva i šalje da u Domovini preuzmeš službu biskupa, Kristovog pastira koji će svoj život posvetiti svećenicima, Bogu posvećenim osobama, katoličkim obiteljima i svemu povjerenom Ti Božjem narodu Crkve varaždinske, za duhovni rast u vjeri, nadi i ljubavi.

Kao metropolit radosna Ti srca izražavam dobrodošlicu u zajedništvo biskupa Zagrebačke crkvene pokrajine, a istodobno veselim se i kolegijalnoj suradnji u zboru biskupa Hrvatske biskupske konferencije.

Na Tebe i povjerenu Ti službu zazivam nebeski zagovor Presvete Bogorodice Marije, Majke Crkve, sv. Marka Križevčanina, zaštitnika te suzaštitnika Varaždinske biskupije blaženog Alojzija Stepinca, svjedoka istine i čiste savjesti.

Srdačno Te u Gospodinu pozdravljam”, napisao je u čestitki metropolit kardinal Bozanić.