Budi dio naše mreže
Izbornik

Milosrdne sestre Svetoga Križa posjetile Srijemsku Mitrovicu

Srijemska Mitrovica (IKA)

Milosrdne sestre Svetoga Križa iz Đakova boravile su od subote, 21. listopada 2023. do nedjelje, 22. listopada 2023. u Srijemskoj Mitrovici gdje su vjeroučenicima iz Srijemske Mitrovice i Rume održale katehezu.

Program namijenjen djeci svih razreda osnovne škole održan je u subotu, 21. listopada, koji se sastojao od igara upoznavanja, te zajedničkih igara uz pjesmu i pokrete. Početak programa je bio namijenjen najmlađima, a pripremile su ga s. Marijana i s. Mariangela. Potom je slijedila kateheza o gorušičinom zrnu, koju je s. Mariangela pripremila te radionica u kojoj su vjeroučenici trebali prikazati viziju sebe u liku gorušičina zrna.

Viši razredi osnovne škole, grupa dječaka do osmog razreda, započeli su program u 11 sati, a njihov se program sastojao od razgovora, druženja te igre nogometa.

U večernjim satima zajedno sa župnom zajednicom sestre su sudjelovale u krunici te misi, a potom i na polusatnom euharistijskom klanjanju, koje je priredila s. Franciska Ulrika. Time je završio program toga dana.

Sestre su u nedjelju, 22. listopada sudjelovale na misi zahvalnici na kojoj je s. Marijana govorila o svome pozivu. Susret je završio druženjem u dvorištu Župe svetoga Dimitrija.

Djeca i mladi bili su sretni što su imali priliku više biti sa sestrama, a sestre su obećale molitvu za tu župnu zajednicu.