Budi dio naše mreže
Izbornik

Milosrdne sestre Svetoga Križa u Đakovu organizirale Dan obitelji

Đakovo (IKA/TU)

Milosrdne sestre Svetoga Križa okupile su u nedjelju 1. listopada 2023., po šesti put, brojne mlade obitelji s djecom na ljetnoj terasi Centra „Amadea“ u Đakovu na Danu obitelji.

Okupile su se obitelji koje se kod sestra dolaze redovito, kao i mnoge nove obitelji. Sudjelovalo je 17 obitelji i 47 djece iz Osijeka, Čajkovaca, Vrpolja, Gundinaca, Bošnjaka, Ruščice, Andrijaševaca, Strizivojne i Đakova.

Susret je trajao od 13 do 19 sati. Uz registraciju sudionika djecu je obradovala šećerna vuna, koja je sastavni dio susreta. Program je počeo pozdravom s. Nikoline Nikolić, zamjenicom provincijske poglavarice, i molitvom i blagoslovom vlč. Dominika Ralbovskyja.

Uslijedio je odvojeni rad za roditelje i za djecu. Tema susreta bila je „Euharistija i obitelj“. Zato je prvi dio susreta bio posvećen produbljivanju otajstva Euharistije u svjetlu kateheze Dobrog Pastira, koju je za roditelje održala ravnateljica samostanskog dječjeg vrtića s. Jelica Đuzel, a za djecu, na njima primjeren način, vjeroučiteljica s. Kristina Ralbovsky. U radionicama djeca su s animatorima izrađivali ovčice i sudjelovali u raznim igrama.

Nakon odvojenog rada slijedila je stanka s okrjepom, koju su pripremile suradnice Terapijske radionice sv. Josipa i Centar „Amadea“, a zatim zajedničko druženje djece i roditelja u kojem su po određenim punktovima ispunjavali različite zadatke i za to dobivali razne nagrade: zajedničko fotografiranje obitelji, razgledanje dječjih radova, gađanje plišanaca, igre natjecanja, molitva i pjesma u kapelici, kao i kod Gospinog kipa na terasi, a na kraju čašćenje palačinkama.

Susret je završio misnim slavljem koje je predvodio vlč. Ralbovsky. U ulaznoj procesiji djeca su nosila svoje radove, a također su u njoj bili i likovi Svete obitelji. Pjesme su predvodile sestre s postulanticom. U čitanja i molitvu vjernika uključene su bile cijele obitelji. Na kraju mise svećenik je dijelio pojedinačni blagoslov svakoj obitelji, pri čemu su djeca dobivala male poklone za uspomenu na susret.