Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa na početku 72 sata bez kompromisa u Šibeniku

Šibenik (IKA)

Misom koju je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić u samostanskoj crkvi sv. Frane (Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića) u Šibeniku, u četvrtak 13. listopada 2022. počeo je projekt 72 sata bez kompromisa.

Uz biskupa Rogića suslavili su gvardijan i rektor svetišta fra Josip Ivanović, OFM Conv., i župni vikar u Katedralnoj župi sv. Jakova i Župi Svetog Križa – Dolac don Šime Pleadin.

U uvodnom pozdravu domaćin fra Josip pozdravio je sudionike akcije i potaknuo sve da čine dobro svakoga dana, „jer se naša dobrota i priljubljenost Isusu Kristu utjelovljuje po našim riječima i našim djelima. Činimo dobro kako nam je Krist rekao!“, dodao je.

Biskup Rogić je u homiliji približio okupljenim volonterima naviještena liturgijska čitanja (Ef 1, 1 – 10; Lk 11, 47 – 54). „Biti izabran, biti blagoslovljen… Što to znači? Je li izabran onaj koji se ne odazove? Bio je zvan, ali se nije odazvao. Vi ste se odazvali, zato postajete izabrani, blagoslovljeni. … Evanđelje, Isusova kritika onima koji govore a ne čine, još se ljute i proroke proganjaju. Ova se Isusova Riječ najviše odnosi na onu njegovu prispodobu o vinogradarima… naposljetku poslao im je svoga Sina“, rekao je između ostaloga.

Izrazio je i radost zbog mladih koji u akciji daruju svoje talente i svoje vrijeme na dobrobit i radost drugoga koji postaje njegov bližnji.

Po završetku slavlja koordinatorica projekta Anamarija Junaković pročitala je planirane akcije predviđene za naredna tri dana i podjelu mladih u skupine za pojedine akcije.

Ostvarenje akcija predviđeno je u: Caritasu Šibenske biskupije, Domu umirovljenika Cvjetni dom, OŠ Petra Krešimira IV., Katoličkoj osnovnoj školi, Turističko-ugostiteljskoj školi i zajednici sv. Vinka Paulskog.