Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa za maturante u zbornoj crkvi Sv. Vlaha

Dubrovnik (IKA)

Misu zahvalnicu za maturante dubrovačkih srednjih škola u srijedu, 4. svibnja u zbornoj crkvi Sv. Vlaha u Dubrovniku predvodio rektor crkve don Hrvoje Katušić, poručivši im: Računajte na Boga jer on računa na vas!

Sudjelovali su maturanti devet dubrovačkih srednjih škola, zajedno sa svojim vjeroučiteljima i ostalim nastavnicima, kao i ravnateljima škola i učeničkih domova.

U propovijedi se don Hrvoje upitao što je to Božja volja, te na temelju odlomka iz Ivanova evanđelja kazao da je ona da Bog nijednog čovjeka „ne izgubi“, da ga „uskrisi u posljednji dan“ i da svaki čovjek „ima život vječni“. Pojasnio je i pojam vječnoga života: „Kad piše u evanđelju ‘da život vječni imaju’, ne misli se ‘želim ih spasiti kad umru, a sad na svijetu kako bude – bude’. Izraz ‘život vječni’ označava puninu života“. Poručio je maturantima: „Bogu je stalo da svatko od vas ima puninu života, da budete istinski radosni. U ovom svijetu, sada.“ Kazao je i da je Bog ljubi svakog čovjeka, baš onakvog kakav jest, te da mu je stalo do svakog čovjeka, čak što čovjek dalje otišao od njega Bog ga ljubi sve više, jer ne želi nijednog izgubiti.

„Dragi maturanti, volio bih da prepoznate tu Božju blizinu i Božju ljubav. I da računate na njega. Bog računa na vas, računajte i vi na njega. Kad ti je u životu teško, ako osjetiš da si negdje pogriješio, dođi k njemu, sjedni u crkvu i znaj da ti je on blizu. Da nikada nije odustao od tebe i da te nikada neće ostaviti. I da sve što želi u tvom životu je da budeš do kraja radostan“, kazao je rektor Katušić.

Misna čitanja i molitvu vjernika čitali su predstavnici maturanata dubrovačkih srednjih škola. Pjevanje je predvodio zbor Speramus pod vodstvom Ivana Lučića.