Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: crkva-sv-vlaha

Misa za maturante u zbornoj crkvi Sv. Vlaha

Misu zahvalnicu za maturante dubrovačkih srednjih škola u srijedu, 4. svibnja u zbornoj crkvi Sv. Vlaha u Dubrovniku predvodio rektor crkve don Hrvoje Katušić, poručivši im: Računajte na Boga jer on računa na vas!

Zatvorena jubilarna 1050. Festa sv. Vlaha u Dubrovniku

Spuštanjem barjaka sv. Vlaha sa standala uz naklon ostalih gradskih barjaka u znak počasti, zatvorena je u nedjelju, 6. veljače Festa sv. Vlaha 2022. godine kojom je proslavljeno 1050 godina Parčeve zaštite, izvještava Ured za medije Dubrovačke biskupije.

Dubrovački gradonačelnik primio bivšeg i novog rektora crkve sv. Vlaha

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić primili su u petak, 21. kolovoza dugogodišnjeg rektora Zborne crkve sv. Vlaha mons. Tomu Lučića, koji odlazi u mirovinu, i novog rektora don Hrvoja Katušića, koji je u nedjelju preuzeo službu.

Primopredaja službe rektora crkve Sv. Vlaha u Dubrovniku

Misnim slavljem u podne u zbornoj crkvi Sv. Vlaha u Dubrovniku vjernici Grada, ali i šireg dubrovačkog područja, oprostili su se u nedjelju, 16. kolovoza od dosadašnjeg rektora crkve mons. Tome Lučić i poželjeli dobrodošlicu novom rektoru don Hrvoju Katušiću.

Biskup pohodio crkvu Sv. Vlaha: Ropski mentalitet sprječava nas da se osjećamo radosnima jer smo Božji sinovi i kćeri

Dubrovački biskup Mate Uzinić pohodio je u nedjelju 31. ožujka zbornu crkvu Sv. Vlaha u Dubrovniku kao dio svojih kanonskih obilazaka župa i crkvenih zajednica u biskupiji. S vjernicima je slavio jutarnju i podnevnu misu, a između misa primio je članove Bratovštine festanjula sv. Vlaha u svom domu te se susreo i razgovarao s redovnicom sakristankom u Parčevoj crkvi s. Marijetom Dukić.

Projekcija filma “Crkva svetoga Vlaha, Dubrovnik“

U sklopu priprave za proslavu Feste sv. Vlaha 2019. godine, u četvrtak 24. siječnja u dvorani Ivana Pavla II. u Dubrovniku priređena je projekcija dokumentarnog filma autora Tonka Jovića „Crkva svetog Vlaha, Dubrovnik“.