Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zadušnica za generala Janka Bobetka

Crnac (IKA)

U kapeli Sv. Mihaela arkanđela u Crncu na 19. godišnjicu smrti, u petak 29. travnja, slavljena je misa zadušnica za pokojnog generala Janka Bobetka. Misno slavlje je predvodio sisački biskup Vlado Košić.

Suslavili su župnik Ivan Faletar, fra Petar Žagar i umirovljeni svećenik Ante Rotim. Na misi je bila rodbina pokojnog generala, nekoliko hrvatskih generala, branitelja te mještani. Biskup je u homiliji govorio o smislu molitve za pokojne, poput žrtve koju je dao prinijeti Juda Makabejac za poginule vojnike, vjerujući u uskrsnuće.

„I mi ispovijedamo vjeru u uskrsnuće, osobito u ovo uskrsno vrijeme. Gospodin Isus je oživio svoga umrlog prijatelja Lazara i tako pokazao da je gospodar života i smrti. On je rekao Lazarovoj sestri Marti: ‘Ja sam uskrsnuće i život. Tko vjeruje u mene, i ako umre živjet će. Vjeruješ li ovo?’ Ovo pitanje upućuje i nama. I mi ispovijedamo svoju vjeru da ćemo uskrsnuti. To vjerujemo i za generala Janka koji se hrabro borio za slobodu naše Domovine. Neka ga Gospodin nagradi za sve dobro što je učinio i oprosti mu grijehe koje je za života počinio. Sveti Pavao napisao je da ljubav odnosi mnoštvo grijeha. Tako i njegova ljubav prema Domovini veća je od svake slabosti jer Bog na kraju u svemu pobjeđuje“, poručio je, između ostalog, biskup Košić.