Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zadušnica za o. Ivana Fučeka slavljena u crkvi Sv. Jeronima u Rimu

Rim (IKA)

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu 15. siječnja varaždinski biskup i dosadašnji rektor Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima Bože Radoš slavio je misu zadušnicu s molitvom Večernje za pokojnog o. Ivana Fučeka D.I., dugogodišnjeg duhovnika u Zavodu koji je preminuo u nedjelju 12. siječnja u 94. godini života.

Uz svećenike Zavoda sv. Jeronima na misi su sudjelovali i isusovci o. Željko Paša, D.I., profesor na Papinskom orijentalnom institutu, o. Josip Jelenić, profesor na Papinskom sveučilištu Gregorijana i drugi.

U kratkoj propovijedi biskup Radoš izrazio je uvjerenje da je pokojnik u Kraljevstvu Nebeskom te istaknuo kako je cijeli život skupljao plodove u košaru svoga života koju je u nedjelju odnio Gospodinu na Njegov poziv. Na koncu je pozvao sve da zajedno mole za pokojnikovu dušu za koju vjeruje da je pred licem Božjim.

O. Ivan Fuček bio je duhovnik u Zavodu sv. Jeronima u Rimu od 12. svibnja 1984. do 30. rujna 2001. Prije deset godina oprostio se od svoga boravka u Rimu i kao profesor emeritus vratio se u Domovinu gdje je nastavio raditi za dobro Crkve, naroda Božjega i na veću slavu Božju. Dana 5. prosinca 2010. godine upravo u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima slavio je svoju oproštajnu misu te se oprostio od hrvatske rimske zajednice i svećeničke zajednice Zavoda sv. Jeronima.