Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-crkva-sv-jeronima

Hrvatska crkva Sv. Jeronima u Rimu ponovno otvara svoja vrata

Sukladno Protokolu koji su potpisale Talijanska biskupska konferencija i Vlada Republike Italije te u skladu s uputama Vikarijata Rimske biskupije, Hrvatska crkva sv. Jeronima u Rimu ponovno se za vjernike otvara od ponedjeljka 18. svibnja.

Misa zadušnica za o. Ivana Fučeka slavljena u crkvi Sv. Jeronima u Rimu

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu 15. siječnja varaždinski biskup i dosadašnji rektor Papinskoga hrvatskog zavoda sv. Jeronima Bože Radoš slavio je misu zadušnicu s molitvom Večernje za pokojnog o. Ivana Fučeka D.I., dugogodišnjeg duhovnika u Zavodu koji je preminuo u nedjelju 12. siječnja u 94. godini života.

Biskup Rogić: Okorjelost čovjekova srca jedan je od uzroka koji rastače obitelj

Šibenski biskup Tomislav Rogić predvodio je u nedjelju 7. listopada u Hrvatskoj crkvi Sv. Jeronima u Rimu koncelebrirano euharistijsko slavlje na kojem su, uz hrvatske svećenike studente, prisustvovale dvije skupine hodočasnika, jedna iz župe sv. Jurja – Stari Pazin sa župnikom Željkom Zecom, te druga, sastavljena od stotinjak krizmanika iz Hrvatske katoličke misije sv. Ante u Frankfurtu s njihovim voditeljima fra Željkom Ćurkovićem i fra Kristijanom Šilićem.