Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: hrvatska-crkva-sv-jeronima

Propovijed biskupa Željka Majića na misnom slavlju u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Objavljujemo u cijelosti propovijed banjolučkog biskupa Željka Majića upućenu u nedjelju 5. svibnja 2024. u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u prigodi blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetnog susreta hrvatskih rimskih studenata, a u sklopu pohoda „ad limina apostolorum“ biskupa BK BiH.

Peti dan hodočašća Šibenske biskupije u Italiju

Petog dana hodočašća vjernika Šibenske biskupije u Italiju, u četvrtak 12. listopada 2023., hodočasnici su obilazili rimske znamenitosti, među kojima baziliku sv. Pavla izvan zidina i katakombe sv. Kalista, a misu su slavili u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima.

Hodočašće u Rim tragovima Ivana Črnčića

Članovi KD „Ive Jelenović“ – Dobrinj i Udruge „Dr. Ivan Črnčić“ – Polje s otoka Krka boravili su od 26. rujna do 1. listopada 2023. na radnom izletu „Tragovima Ivana Črnčića“ i hodočašću u Rim.

U Rimu slavljena misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac

Trideset dana nakon smrti, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu, u četvrtak 22. rujna slavljena je misa zadušnica za pokojnu prof. dr. Simonu Šandrić Gotovac, istaknutu liječnicu i sveučilišnu profesoricu koja je čitav svoj život radila u Rimu kao sveučilišna profesorica kardiologije na Katoličkom sveučilištu Svetog Srca i na Polikliničkoj bolnici Agostino Gemelli.

Susret hrvatskih studenata u Rimu

Uoči proslava spomendana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza, na Četvrtu vazmenu nedjelju, 8. svibnja 2022., koja je u liturgiji Katoličke Crkve ujedno i Nedjelja Dobrog Pastira, u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu održan je proljetni susret hrvatskih rimskih studenata, .

1 2 3