Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zadušnica za poginule i umrle hrvatske branitelje

Zagreb (IKA)

U srijedu 30. listopada u zavjetnoj crkvi Svete Mati Slobode u Zagrebu služena je misa za sve poginule i umrle hrvatske branitelje. Misu zadušnicu predvodio je generalni vikar Vojnog ordinarijata u RH don Marko Medo, u koncelebraciji s biskupskim vikarom za pastoral MORH-a i OSRH don Slavkom Rajičem, biskupskim vikarom za pastoral MUP-a fra Franom Musićem OFM, župnikom don Danijelom Vidovićem i drugim vojnim i policijskim kapelanima.

Misnom slavlju nazočili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, zamjenik načelnika Glavnog stožera general-pukovnik Drago Matanović sa suradnicima, hrvatski branitelji, članovi udruga proizišlih iz Domovinskog rata, pripadnici Hrvatske vojske, obitelji poginulih i nestalih branitelja. Također su sudjelovali pripadnici Počasno-zaštitne bojne i svečanog postroja MUP-a te Klapa HRM-a “Sveti Juraj”.

Don Medo je u propovijedi osobito istaknuo kako Dušni dan potiče svakog čovjeka da se sjeti svojih dragih pokojnika, da se pomoli za njih. Kazao je kako se danas osobito sjećamo onih koji su svoje živote položili za domovinu. U teškim trenucima svakodnevnice, sjećanje na poginule branitelje daje nam snagu. “Njihove žrtve obvezuju nas da ne klonemo i ne popustimo pred napastima, da ne odustanemo od vjere i činjenja dobra!”, poručio je kazavši kako uspomene na njihova djela zauvijek nosimo u našim srcima.

Nakon mise, zajedničko izaslanstvo Predsjednice Republike Hrvatske, predjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske položilo je vijenac i zapalilo svijeću kod spomen obilježja „Pieta Croatica“.