Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zahvalnica učenika i profesora Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića

Slavonski Brod (IKA)

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića u Slavonskom Brodu zajedno sa svojim roditeljima sudjelovali su u srijedu 21. lipnja na misi zahvalnici za proteklu nastavnu godinu.

Euharistijsko slavlje u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je ravnatelj gimnazije fra Ivan Crnković, a koncelebrirao je gvardijan fra Klaudio Milohanović.

U prigodnoj homiliji ravnatelj Crnković učenicima je poručio da je sve što imaju Božji nezasluženi dar. Zapitavši se kako mu na tolikom milosrđu i ljubavi možemo odgovoriti, ustvrdio je: „Pozvani smo biti zahvalni prema drugima, prema Bogu, biti svjesni da sve što imamo je Božji dar. Pozvani smo činiti dobro, biti ponizni, blagi, strpljivi, podnositi druge praštajući im. Upravo živeći tako odgovaramo Bogu na njegovu ljubav i dobrotu.

Naučimo iz svih životnih situacija iščitavati poruke za naš svakodnevni život, svjesni da baš sve u našem životu ovisi o Bogu koji zna što je najbolje za nas“, rekao je, između ostaloga, fra Ivan. Pozvao je učenike da se uvijek oslanjaju na Gospodina.

Čestitajući im na uspješno završenom školovanju, posebno im je zahvalio na dobroti i ljubavi koju su znali i darivati i primati.

Kako službeno prestaje postojanje franjevačkog sjemeništa, tom su se prigodom oprostili od trojice sjemeništaraca, koji su pohađali tu gimnaziju, a zadnje tri godine boravili u sjemeništu, koje je zbog potresa iz Zagreba bilo premješteno u Slavonskom Brodu.

Liturgijsko pjevanje predvodili su učenici pod vodstvom prof. Kristine Udovičić.

Poslije mise je, zajedno s razrednicima, ravnatelj Crnković podijelio maturalne svjedodžbe maturantima, istaknuvši pritom za svakoga od njih neku posebnu karakteristiku.