Budi dio naše mreže
Izbornik

Misa zornica i blagoslov Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH

Zagreb (IKA)

U Ministarstvu obrane RH i Glavnom stožeru Oružanih snaga RH služena je u ponedjeljak 17. prosinca misa zornica i održan obred Božjega blagoslova. Na misi zornici i blagoslovu okupili su se potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov sa suradnicima, državnim tajnicima i pomoćnicima ministra obrane te brojni djelatnici.

Misu zornicu u kapeli „Sv. Ivan Pavao II.” predvodio je vojni ordinarij u RH Jure Bogdan u koncelebraciji s generalnim vikarom don Markom Medom i vojnim kapelanom o. Zrinkom Nikolićem, SMM. U propovijedi biskup je okupljenim vjernicima poručio da, uz brojne poslovne obaveze, u narednom tjednu nađu vremena za sebe, za svoj duhovni život i za dobru i temeljitu božićnu ispovijed. Vjernicima i njihovim obiteljima zaželio je blagoslovljen Božić, ohrabrivši ih da uvijek ustraju u dobru i uzdaju se u Božju providnost i brigu za čovjeka.

Nakon misnog slavlja biskup Bogdan je u predvorju MORH-a na sve djelatnike i urede Ministarstva obrane RH i Glavnog stožera OS RH zazvao Božji blagoslov.

„I danas i ovih dana dok jedni drugima izražavamo iskrene čestitke za Božić i Novu godinu, u te jednostavne riječi upućujemo i molitvu za Božji blagoslov i svaku dobrotu duše i tijela u vremenu i godini ispred nas”, rekao je biskup Bogdan.

Uz blagoslovnu molitvu osvrnuo se na rođenje Isusa Krista i zajedništvo tijekom adventa i pripreme za Božić. „Isusovo rođenje, život i djelo je ogromna novina koja nadilazi vjerničke i crkvene okvire. Isus je bitno utjecao i utječe na tijek ljudske povijesti sve do naših dana. Bog slijedi čovjeka na svim njegovim životnim putovima. Bog je stvorio sva dobra radi čovjeka, a čovjek za život treba zazivati božju mudrost i blagoslov, treba Boga tražiti, ljubiti i jedino Njemu služiti”, poručio je mons. Bogdan, objavljeno je na mrežnim stranicama Vojne biskupije.