Budi dio naše mreže
Izbornik

Misijska nedjelja u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod (IKA)

U izvanrednom misijskom mjesecu listopadu nedjelja 13. listopada slavljena je u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu kao Misijska nedjelja. Na poziv domaćeg župnika Ivana Lenić tri misna slavlja, na kojem je uz odrasle vjernike sudjelovao veći broj osnovnoškolaca, srednjoškolaca i ostalih mladih, predvodio je ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i nekadašnji misionar u Beninu vlč. Antun Štefan.

Posebno je radosno i raspjevano bilo na dopodnevnoj misi na kojoj je sudjelovalo više od stotinu školske djece. U prigodnoj homiliji vlč. Štefan je posvijestio da je papa Franjo izvanrednim proglasio mjesec listopad misijskim da nas potakne da susretnemo ponovo živoga Boga kako bi bili istinski svjedoci, propovjednici, misionari.

Donijevši na misu pravo veslo i slikovito je vjernicima posvijestio kako je važno u ovom životu veslati i krenuti naprijed putem života vječnoga. Djecu i mlade je ohrabrio da u rijeci njihova života nisu sami, da postoji rijeka života u kojoj se nalaze njihovi roditelji, Crkva koji im pomažu u toj njihovoj rijeci, ali upozorio da neće dobiti sve na gotovo, nego da moraju veslati. Slikovito je pojasnio kako Gospodin blagoslivlja njihov trud i pomaže kada im u životu baš i ne ide.

Posvjedočio je kako je misionarima puno teže naviještati Krista kršćanima, nego ljudima u Africi, upravo iz razloga jer kršćani o Isusu puno znaju, a ljudima u Africi je to prvi susret s Gospodinom te iznio dirljive primjere iz svog misijskoga života.

Na svim se misama posebno molilo za misije za predanje i zalaganje brojnih misionara te je i milostinja na svim misama bila namijenjena misijskim potrebama.