Budi dio naše mreže
Izbornik

Mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije

Zagreb (IKA)

Redovita mjesečna rekolekcija svećenika Šibenske biskupije održana je u srijedu 17. travnja u prostorijama svetišta Gospe od Vrpolja u Vrpolju. Središnji dio susreta bilo je izlaganje „Kateheza odraslih – preduvjet preobrazbe pastorala" profesora pastoralne teologije na profesor pastoralne teologije na KBF-u u Splitu dr. sc. fra Ivice Jurića.  

U izlaganju je dr. Jurić kazao da  je kateheza odraslih pastoralni prioritet o kojem ovisi kateheza djece i mladih, te da je tradicionalni model kateheze u krizi. Naglasio je kako suvremeni pastoral traži promjenu i svećenika i vjernika. Upozorio je na pojavu individualizma i na potrebu da se umjesto stalnog napretka sačuva postignuto.

U drugom dijelu rekolekcije svećenici su upoznati s predstojećim pastoralnim programima u Šibenskoj biskupiji. Biskupijski povjerenik za pastoral mladih don Ante Vrcić ukazao je na događanja vezana za mlade u predstojećem razdoblju. Svećenike je upoznao sa biskupijskim susretom mladih i  sa Susretom hrvatske katoličke mladeži koji će se u svibnju održati u Gospiću.

Biskup Tomislav Rogić najavio je ovogodišnji Svećenički dan koji će se održati u Primoštenu 1. lipnja povodom osamdesete obljetnice mučeničke smrti don Ive Jurčeva,  don Ante Jurićeva i don Ive Šarića.

Biskup se zahvalio pateru Stanislavu Wojteku, CSSp na pastoralnom djelovanju u šibenskom zatvoru i  u župama Zablaće i Mandalina. Njega će zamijeniti pater Jude Okorodji, CSSp kojem su biskup i svećenici zaželjeli dobrodošlicu u Biskupiju.