Budi dio naše mreže
Izbornik

Mlada nedjelja na Plehanu

Plehan (IKA)

Mlada nedjelja proslavljena u nedjelju, 3. srpnja u Župi sv. Marka Evanđelista na Plehanu u Bosanskoj Posavini okupila je četrdesetak Plehančana i njihovih prijatelja. Misno slavlje predvodio je gvardijan fra Anto Tomas.

Svjestan što su sve prošli i što prolaze njegovi župljani zahvalio im je što na tim prostorima unatoč svim poteškoćama žive s povjerenjem da Bog sve izvodi na dobro i svoje nikada ne ostavlja. Uspoređujući stradanja u nedavnom Domovinskom ratu u tim krajevima s današnjom situacijom u svijetu istaknuo je kako oni koji uništavaju ovaj svijet neće dugo moći protiv Gospodina i onih koji poštuju njegove zakone.

„Bog nas poziva da kročimo i širimo vijest o njegovoj ljubavi i snazi. Vi, moji povratnici, ovdje ste doista apostoli mira i dobra. Koliko god padali na svom križnom putu uvijek ustajte. Nemojte se ničega i nikoga bojati, jer sve što vam se događa u planu je Božjem. Hrabro hodite s Gospodinom. Činite mir i dobro i svjedočite snagu Božju. Ovo materijalno što izgrađujemo ne smije biti iznad duhovnoga. Isus nam u današnjem evanđelju poručuje da se radujemo, jer su nam imena zapisana na nebesima“, poručio je uz ostalo fra Anto.

Kao i svake i te su Mlade nedjelje vjernici druženje nastavili poslije mise uz okrjepu u prostorijama privremenog samostana.