Budi dio naše mreže
Izbornik

Mladi iz Samobora hodočastili svetom Josipu u Karlovac

Karlovac (IKA)

Tridesetak animatora Samoborskog dekanata hodočastilo je u srijedu 6. listopada u Nacionalno svetište sv. Josipa u Karlovac.

Mlade animatore, među kojima su neki poveli i cijele obitelji iz Samoborsko-okićkog dekanata, predvodio je vlč. Josip Čulig, župnik župe sv. Ivana Krstitelja u Lugu Samoborskom.

Razlog hodočašća u Karlovac je zahvala svetom Josipu za uspješno preveden oratorij „Idite k Josipu“ kojega su mladi animatori iz Samobora nedavno održali i njime okupili stotinu djece.

Božju riječ razlomio je vlč. Čulig, koji je između ostaloga rekao: „Molitva je na neki način susret Božje ljubavi i ranjenoga čovjeka, odnosno svijeta. Ako tako promatramo molitvu onda možemo reći da je ono što se događa u Isusovoj molitvi jednako onome što se događa na križu. Molitva, trpljenje i djelovanje ne razdvojivo se duboko prožimaju i nadopunjuju“, istaknuo je Čulig.

„Nama kršćanima uz najdragocjeniji prikaz Isusa na križu iznimno je važan i prizor Isusa u molitvi. Kada bi ga češće promatrali, vjerujem kako bi nam ta slika bila češće motivacija, nadahnuće i korektiv naše osobne molitve“, dodao je još u svojoj propovijedi velečasni Čulig.

Svetu je misu animirao zbor animatora Samoborskog dekanata okupljen za ovu posebnu prigodu, a nakon podijeljenog blagoslova vjernici su obišli zavjetni kip svetog Josipa.