Budi dio naše mreže
Izbornik

Molitveni vijenac Kraljice obitelji hodočastio u Krašić i Pribić

Krašić (IKA)

Molitelji Molitvenoga vijenca Kraljice obitelji (MVKO) tradicionalno su uoči blagdana Kraljice krunice, spomendana proglašenja kardinala Alojzija Stepinca blaženim i proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske hodočastili 8. listopada u Krašić.

Nakon pandemije koronavirusa okupio se manji broj molitelja, njih 300-tinjak, ali s jasnom odlukom – Mariju častiti, Krista nasljedovati te po primjeru bl. Stepinca duhovno izgrađivati Hrvatsku.

Misno slavlje predvodio je umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac, koji je u homiliji pozvao sve Marijine štovatelje kojima je na srcu dobro obitelji, Crkve i Domovine, kako učiti i dati se poučiti, istaknuvši da je veliki problem u duhovnoj i moralnoj izgradnji hrvatskog naroda neznanje.

Zato dolazimo u Krašić, utječemo se bl. Stepincu u našim potrebama, zahvaljujemo na daru njegova života i molimo za njegovu kanonizaciju. No, prije svega potrebno je Stepinaca upoznati kako bismo ga mogli voljeti i nasljedovati, od njega učiti i kako bismo bili spremni u teškim vremenima svjedočiti poput njega i ostati na Božjoj strani. Vremena su onakva kakvi su ljudi, a mi imamo priliku učiti od najboljega, istaknuo je biskup Jezerinac.

Molitelji su posjetili i Pribić, rodnu župu blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, i to na dan zahvale Bogu za neovisnost Hrvatske, „kako bi učili i napajali se na Kuharićevoj dobroti, čovjekoljublju i Bogoljublju“. Sveti Otac pozvao je obitelji na poštivanje djedova i baka, rekavši: „Blago kući koja ima sjedu glavu”, istaknuli su molitelji i poručili: „Blago nama dok nas savjetuju sjeda glava biskupa Jezerinca, strpljivo srce kardinala Kuharića i svijetli primjer mučenika i ponosnoga hrvatskog muža bl. kardinala Stepinca“.