Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: pribic

Proslavljen Dan Društva bivših studenata zagrebačkog KBF-a

Društvo bivših studenata Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (DBS-KBF-a) svečano je u subotu 15. veljače proslavilo svoj Dan – Stepinčevo 2020, a na susretu je odlučeno da će se uputiti poticaj zagrebačkom nadbiskupu kardinalu Josipu Bozaniću za što skorije pokretanje postupka proglašenja kardinala Franje Kuharića slugom Božjim, blaženim i svetim.

Spomen kardinala Franje Kuharića u Pribiću

Program u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja velikog sina jaskanskog kraja kardinala Franje Kuharića održan je u subotu 27. travnja u Pribiću, u organizaciji Općine Krašić, župe svetog Siksta u Pribiću i Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Stavrofor Vranešić pozvao na obnavljanje obiteljske molitve

Svečanom liturgijom u Pribiću je u ponedjeljak 25. ožujka proslavljena svetkovina Blagovijesti. Liturgijsko slavlje predvodio je apostolski administrator Križevačke eparhije Milan Stipić, a suslužili su katedralni dekan o. Daniel Vranešić, mjesni župnik o. Nenad Krajačić, stojdraški župnik stavrofor Milan Vranešić, sošićki župnik o. Marjan Jeftimov, kaštanski župnik o. Zoran Vladušić, isusovac Damir Kočiš te o. Slavko Dumeč iz grkokatoličke eparhije Edmonton u Kanadi.