Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Bogdan blagoslovio Ministarstvo obrane i Glavni stožer OS-a RH

Zagreb (IKA)

Obred blagoslova Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Glavnog stožera Oružanih snaga RH, koji je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan, održan je u četvrtak 17. prosinca 2020. u predvorju MORH-a.

Mons. Bogdan zazvao je Božji blagoslov i predmolio molitvu za sve pripadnike Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te članove njihovih obitelji i prijatelje. U molitvi se prisjetio i poginulih branitelja koji su dali živote za slobodu te preminulih djelatnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

„Neka nam Bog svima da zdravlja i svega onoga što je potrebno svima nama za dušu i za tijelo. Neka nam udijeli snagu i optimizam za ići naprijed. Bog ne sumnja u nas, nemojmo ni mi sami u sebe. Zajedno idemo naprijed, na dobro naših obitelji, naših duša i našeg naroda. Neka vam je sretan i blagoslovljen Božić!“, rekao je vojni ordinarij.

Blagoslovu su prisustvovali ministar obrane RH Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima te djelatnici Ministarstva obrane i Glavnog stožera OS-a RH.

Obred blagoslova prostorija MORH-a i Glavnog stožera OS-a RH održava se svake godine u božićno vrijeme.