Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Dražen Kutleša posjetio Hrvatsko katoličko sveučilište

Zagreb (IKA)

Veliki kancelar Hrvatskog katoličkog sveučilišta zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša posjetio je u ponedjeljak, 19. veljače 2024. Hrvatsko katoličko sveučilište na kojem se susreo s Upravom i zaposlenicima Sveučilišta, izvijestilo je Hrvatsko katoličko sveučilište.

Po dolasku na Sveučilište nadbiskup Kutleša se uputio u Sveučilišnu kapelicu u kojoj se pomolio za Sveučilište i njegove zaposlenike. Nakon toga uslijedio je razgovor s rektorom prof. dr. Željkom Tanjićem i Upravom. Tom prigodom rektor Tanjić predstavio je Velikom kancelaru dosadašnji rad te planove razvoja Sveučilišta.

Mons. Kutleša susreo se potom sa širim rektorskim kolegijem i članovima Senata. Uslijedio je obilazak ureda, laboratorija i kabineta tijekom kojeg je mons. Kutleša pozdravio nastavnike i zaposlenike te sa zanimanjem sudjelovao s njima u razgovoru o svakodnevnim aktivnostima važnima za funkcioniranje Sveučilišta.

Uslijedio je sastanak s nastavnicima i zaposlenicima u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta. Susret je započeo molitvom Srednjeg časa koju je predvodio prvi sveučilišni kapelan doc. dr. Odilon Singbo. U svojoj pozdravnoj riječi rektor Tanjić je zahvalio nadbiskupu Kutleši na njegovoj pastirskoj brizi i podršci koju pruža Sveučilištu te Zagrebačkoj nadbiskupiji, osnivaču Hrvatskog katoličkog sveučilišta, na duhovnoj i materijalnoj podršci rastu i razvoju Sveučilišta.

Nadbiskup Dražen Kutleša u svom je obraćanju zaposlenicima govorio o vrlinama, poniznosti i važnosti svetosti te o tome koliko je bitno da Hrvatsko katoličko sveučilište bude drugačije. U svom je govoru mons. Kutleša između ostalog istaknuo: „Pozvani smo biti ljudi molitve, hrabrosti, revnosti i poštenja. Trebamo žene i muškarce za druge, usidrene u sakramentalnom životu Crkve. Stoga, dragi nastavnici i djelatnici, budite neumorni u svjedočenju istine, trudu oko vrlina, te poniznosti i divljenju pred otajstvom čovjeka. To sve neka vas otvori spoznaji koja nadilazi ljudsko znanje i koje može po vama može oplemeniti ovaj svijet.“

Rektor Tanjić predao je mons. Kutleši u ime akademske zajednice sliku „Jedra“ umjetnika Ante Baktera. Susret je završio zajedničkim druženjem, izvijestilo je Hrvatsko katoličko sveučilište.