Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Gašparović u Slankamenu podijelio krizmu troje djece

Novi Slankamen (IKA)

Srijemski biskup Đuro Gašparović podijelio je u nedjelju 4. srpnja u Župi sv. Mihaela u Novom Slankamenu sakrament potvrde troje djece, izvijestili su iz Srijemske biskupije.

Mons. Gašparović u homiliji je, kao i na koncu slavlja, radosno i nadahnuto potaknuo i ohrabrio potvrđenike da ustraju u vjernosti svjedočenja za Krista, osnaženi darovima Duha Svetoga.

Po biskupovim rukama potvrdu su primili Antonija (7. razred), Mario (8. razred) i Mihajlo (7. razred). Za primanje sakramenta pripremali su se školskim vjeronaukom i župnom katehezom te neposrednom pripravom. Kao završni dio, prošli su „ispit iz vjeronauka“ kojem je nazočio dekan Zemunskog dekanata Jozo Duspara.

Župna priprava za taj događaj okrunjena je devetnicom Duhu Svetom u kojoj su zajedno sudjelovali roditelji, kumovi, bake i djedovi, kao i cijela župna zajednica.

Za sam dan slavlja roditelji potvrđenika pobrinuli su se za cvijeće, župljanke su svečano uredile crkvu, a župljani crkveno dvorište. Župni pjevači i čitači također su dali doprinos svečanosti slavlja.

Potvrđenici su biskupu darovali cvijeće, piće i svježe očišćeno jare, te su se zajedno fotografirali.

Nakon toga uslijedio je domjenak za potvrđenike i njihove najbliže u župnoj dvorani, a za biskupa i svećenike ručak u župnom domu.