Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Gorski čestitao IKA-i blagdan njezinog zaštitnika – sv. Luke

Zagreb (IKA)

Predsjednik Odbora za sredstva društvenih komunikacija Hrvatske biskupske konferencije zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski pohodio je u utorak 18. listopada djelatnike Hrvatske katoličke mreže i čestitao Informativnoj katoličkoj agenciji blagdan njezinog zaštitnika sv. Luke.

Sv. Luka, pratilac sv. Pavla, kao autor jednog Evanđelja i Djela apostolskih, među ostalim je zaštitnik pisaca i novinara te ga je Informativna katolička agencija od početka svoga djelovanja uzela za zaštitnika.

Čestitku biskupa Gorskog objavljujemo u cijelosti.

„Drage djelatnice i djelatnici IKA-e (Informativne katoličke agencije) koja je već napunila 29 godina svojeg djelovanja – sljedeće godine ćemo proslaviti tridesetu obljetnicu – čestitamo vam vaš dan, blagdan vašeg zaštitnika, svetog Luke evanđelista.

Kao što je on na svoj način širio vijest, itekako važnu vijest o Isusu Kristu, tako zapravo i vi kroz 30 godina činite izvanredno djelo u Crkvi i informirate ne samo crkvenu, nego širu javnost o događajima koji su od interesa i za Crkvu, ali i za cijelo društvo.

Moram napomenuti da se IKA-ine vijesti ne čitaju samo u Hrvatskoj nego i izvan Hrvatske, što su mi mnogi potvrdili, i mnogi se na njih referiraju u svojim daljnjim vijestima, razmišljanjima. Tako da je to djelo koje činite veliko djelo informacije, a danas je jako važno da informacija bude točna i da informacija ne bude manipulacija.

Zato vam hvala za taj veliki trud i još jedanput iskrene čestitke na svemu.“