Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Miklenić: „Mediji danas nemaju prostora za malene“

Brezovica (IKA )

I ove godine tradicionalnim zahvalnim hodočašćem i misnim slavljem djelatnici i suradnici Glasa Koncila i Malog koncila predvođeni kanonikom i glavnim urednikom mons. Ivanom Miklenićem proslavili su u Stepinčevu Karmelu u Brezovici 4. listopada, na spomendan sv. Franje Asiškoga, blagdan svoje nebeske zaštitnice sv. Terezije od Djeteta Isusa i Božjega Lica.

Mons. Miklenić predvodio je euharistiju uz asistenciju ministrantice Marije Marić. Na početku misnoga slavlja pozdravio je okupljene djelatnike, karmelićanke i vjernike te ih povjerio zagovoru i zaštiti male Svetice i ohrabrio ih u njihovim životnim zadaćama, sa željom da i dalje budu u službi Kraljevstva Božjega i hrvatskog naroda.

U propovijedi govorio je o evanđeoski malenima kojima je Otac objavio svoja otajstva Kraljevstva. Tako je između ostalog rekao: „Mediji danas nemaju prostora za malene, već samo za ‘velike’. Mnogi priželjkuju da ih ljudi slave. Tu samo mudri postaju maleni… Bog nas je iz ljubavi stvorio. Svi smo mu silno važni. Bog je sklopio s čovjekom Savez. Postali smo njegovi sinovi i kćeri. Bog nam šalje svoga Sina da naše zlo uzme na sebe. On je živio za nas i prinio svoju žrtvu za svakoga čovjeka. Moramo naći trenutke sabranosti da ostanemo otvoreni Bogu. U tome nam je uzor sv. Mala Terezija. Ona je spoznala da nas Bog ljubi i odgovorila je na tu ljubav, te u srcu Crkve bila ljubav.“

Mons. Miklenić podsjetio je da je život borba, ali s Gospodinom je sve moguće. „Ako prihvatimo da smo na Božjem djelu, bit ćemo oni koji nose Radost, Isusa, i zbog kojih Isus slavi svoga Oca. Zahvalimo iskreno Gospodinu za njegovu ljubav i za sve što nam je darovao“, pozvao je propovjednik. Nakon blagoslova ruža djelatnicima i suradnicima Glasa Koncila i Maloga koncila poručio je da su svi pozvani biti sijači dobrog sjemena, koje će donijeti dobre plodove, jer su svi u Božjoj službi i žele dobro Crkvi i narodu.

Prijateljsko druženje nastavilo se u govornici, uz aktualnosti iz svakidašnjice, uz donaciju karmelićankama 22 ovogodišnja naslova izdavačke kuće Glasa Koncila, kao i uz pjesmu i zvuke tamburica koncilovog banda „Pet do dvanaest“ i karmelićanskih gitara.