Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: mak

Svibanjski „Mak“

„Marija – Majka svim ljudima“ naslov je uvodnika svibanjskog broja Maloga koncila – Maka, u kojem je dječji vjerski i vjeronaučni mjesečnik čitateljima ponudio mnoštvo sadržaja upravo pod tim „geslom“.

Objavljen prvi novogodišnji Mak

Pod geslom i naslovom uvodnika „Novi u novoj!“, iz tiska je izišao siječanjski broj „Maloga koncila – Maka“, dječjega mjesečnika s obiljem vjerskog i vjeronaučnog sadržaja.

Zbirka priča za djecu „Šapat koji grije srca“

Dugogodišnje suradnice dječjega vjerskog mjesečnika Maloga koncila – Maka, autorica Iva Noršić i ilustratorica Milena Dodig udružile su spisateljske i umjetničke „snage“ i djeci, roditeljima, vjeroučiteljima i katehetama te svima koji vole i promiču kulturu čitanja djeci podarile zbirku s 24 nadahnjujuće priče sabrane pod naslovom „Šapat koji grije srca“.

55 godina dječjeg mjesečnika "Mak"

Novi broj dječjeg mjesečnika „Malog koncila – Maka“ ne samo da je ožujski i korizmeni, već je i „slavljenički“, jer upravo u mjesecu ožujku 1966. godine izišao je prvi broj toga vjerskog i vjeronaučnog časopisa za djecu.

Objavljen siječanjski „Mak“

Unatoč potresima, epidemiji i izolacijama, iz tiska je izišao prvi novogodišnji, siječanjski broj „Maka – Maloga koncila“, u nadi da će doprijeti do što više svojih vjernih i onih budućih čitatelja.

Novi broj Malog koncila

Uoči početka nove nastavne, vjeronaučne i katehetske godine iz tiska je izišao novi, rujanski broj Maloga koncila – Maka.

Novi broj Maka

Mir masline, dječju radost i miris toploga kruha pronosi te u domove, razrede i crkve donosi najnoviji broj časopisa Maloga koncila – Maka, za mjesec studeni.

Lipanjski broj Maka

Za kraj školske i vjeronaučne godine, zamišljen kao pratitelj za nadolazeće dane praznika i odmora, dolazi najnoviji broj dječjega vjerskog mjesečnika Maloga koncila - Maka.

Svibanjski MAK

Na stranicama najnovijega MAK-a dominiraju žene - majke, učiteljice, pjesnikinje, slikarice, kuharice… biblijske junakinje, Makovice, prvopričesnice, krizmanice.

Novi Mali koncil

Ožujski "Mak", sav smješten u korizmu, razdoblje priprave za proslavu Uskrsa, svoje malene i mlade čitatelje poziva riječima: "LJUBI čas TO doba". Odnosno, da im u tom ozbiljnom, "ljubičastom dobu" liturgijske godine, zadaća bude da drugi u njima i njihovu ponašanju prepoznaju onu Isusovu ljubav, prisutnu posebno u neveselim i teškim životnim trenutcima, koje se ne može izbjeći.

1 2