Budi dio naše mreže
Izbornik

Mons. Stipić na susretu biskupa prijatelja fokolara i proslavi sv. Ćirila u Rimu

Loppiano/Rim (IKA)

Apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić boravio je od 11. do 13. veljače u Loppianu pokraj Firence na susretu biskupa i ordinarija prijatelja Djela Marijina - Fokolara. Na susretu je sudjelovalo 130 biskupa i ordinarija i 4 kardinala.

Tema susreta bila je zajedništvo među biskupima svijeta te razvoj novih modela evangelizacije zasnovanih na otvorenosti i ljubavi. U Križevcima, sjedištu Križevačke eparhije, već više od 30 godina djeluje pokret Djela Marijina – Fokolara, gdje je ujedno središte pokreta za Srednju Europu.

Mons. Stipić također je sudjelovao na proslavi blagdana Preminuća sv. Ćirila, apostola slavenskih naroda, na svečanom misnom slavlju u Bazilici sv. Klementa gdje je sv. Ćiril pokopan. Koncelebrirao je zajedno s ljubljanskim pomoćnim biskupom Antonom Jamnikom, zatim apostolskim egzarhom za grkokatolike Bjelorusije i brojnim drugim svećenicima koji su se okupili na tom misnom slavlju.

Na grobu sv. Ćirila pomolio se posebno za Križevačku eparhiju i kršćansko zajedništvo svih naroda ćirilo-metodske baštine. Prigodom pohoda Rimu, mons. Stipić se susreo i s prefektom Kongregacije za Istočne Crkve kardinalom Leonardom Sandrijem.