Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: kardinal-leonardo-sandri

Poziv za prikupljanje kolekte za Svetu zemlju

Prefekt Kongregacije za Istočne Crkve kardinal Leonardo Sandri uputio je poziv Crkvi u svijetu, potičući vjernike na sudjelovanje u nadolazećoj kolekti za Svetu zemlju, izvijestio je Vatican News.

Sirija: Desetljeće rata uzrokovalo veliku humanitarnu krizu

Skupština katoličkih biskupa u Siriji u suradnji s Kongregacijom za Istočne Crkve i Apostolskom nuncijaturom u Siriji organizira konferenciju s ciljem koordinacije humanitarnih aktivnosti koja je započela na jedanaestu godišnjicu početka rata, 15. ožujka u Damasku, objavila je Agencija Fides.

U Vatikanu održano ekumensko slavlje na liturgijski spomen sv. Grgura Narekacija

Nakon što je objavljena Odluka pape Franje da se na dan 27. veljače u Opći rimski kalendar upiše liturgijski spomen svetoga Grgura Narekacija, opata i crkvenog naučitelja, Kongregacija za istočne crkve i Papinsko vijeće za promicanje jedinstva kršćana, u suradnji s Veleposlanstvom Republike Armenije pri Svetoj Stolici, priredili su u Vatikanu u subotu 27. veljače misu i ekumensko slavlje.

Kardinal Sandri uoči završetka konferencije „Mediteran, granica mira“

Kardinal Leonardo Sandri, pročelnik Kongregacije za Istočne Crkve, slavio je misu 22. veljače na blagdan Katedre sv. Petra i istaknuo da je to blagdan kojim se zahvaljuje Bogu za poslanje učitelja i pastira koje je Krist povjerio apostolu, ali i blagdan koji kroz liturgijsku tradiciju povezuje dvije obale Mediterana.

1 2