Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Barišić primio generalnog vizitatora franjevaca trećoredaca o. Seana Sheridana

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić primio je, u ponedjeljak 25. siječnja u Nadbiskupskom Ordinarijatu u Splitu, generalnog vizitatora Hrvatske provincije franjevaca trećoredaca glagoljaša o. Seana Sheridana.

Vizitacija je započela u Zadru, nastavila se u Splitu odakle će generalni vizitator u veljači krenuti za Krk i Cres. To je njegov prvi posjet Hrvatskoj, a u njegovoj pratnji bio je tajnik pohoda fra Matej Jovanovac, župni vikar splitske župe Sv. Obitelj. Najveća župa koju franjevci trećoredci pastoriziraju u Hrvatskoj je župa Sv. Obitelji na splitskom Sukoišanu s oko 15.000 vjernika.

Generalni vizitator i nadbiskup osvrnuli su se u razgovoru na važne teme vezane uz župni pastoral. Složili su se da u pastoralni rad ove velike gradske župe treba unijeti dinamizam koji će iskoristiti njezine potencijale, osobito s obzirom na uključivanje vjernika laika. Razgovarali su, između ostaloga, o posljedicama pandemije Covida-19 na ljudski život u svim njegovim segmentima, o povratku ljudi u crkve nakon pandemije, o različitim programima za mlade ljude u župama, o svećenicima i trajnim đakonima i dr.

O. Sean zahvalio je mons. Barišiću na izdvojenom vremenu i podršci koju pruža franjevcima trećoredcima na splitskom Sukoišanu. Nadbiskup je zahvalio generalnom vizitatoru na posjetu istaknuvši molitvu, vjeru i požrtvovnost franjevaca trećoredaca te je zazvao Božji blagoslov na daljnji rad.