Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Devčić susreo se s europarlamentarkom Marijanom Petir

Rijeka (IKA)

Riječki nadbiskup mons. dr. Ivan Devčić susreo se 10. svibnja u Nadbiskupskom domu u Rijeci sa zastupnicom u Europskom parlamentu Marijanom Petir.

Razgovaralo se o izazovima s kojima je suočen primorsko-goranski kraj, ali i o razvojnim potencijalima koje taj kraj ima. Osim toga, riječki nadbiskup Ivan Devčić izrazio je zahvalu europarlamentarki Marijani Petir koja je u listopadu prošle godine u Europskom parlamentu u Bruxellesu organizirala program posvećen 25. godišnjici Caritasovog doma “Sv. Ana” – za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja. Na događaju u Europskom parlamentu sudjelovala je voditeljica Doma s. Suzana Samardžić. Time se u ljepšem svjetlu prikazao rad ove karitativne ustanove, kao i suradnja Riječke nadbiskupija, Grada i PGŽ u brizi za najpotrebitije i najslabije, rekao je mons. dr. Devčić.

Petir je zahvalila riječkom nadbiskupu na vremenu i susretu. O temi susreta istaknula je da u vremenu kada raste depopulacija i iseljavanje mladih, vrlo je važno ne gubiti nadu, te hrvatskom narodu vratiti nacionalni optimizam. “Da bi to bilo moguće, u središte svih nastojanja je potrebno postaviti čovjeka i njegovo ljudsko dostojanstvo te iz tog razloga osigurati da u našem društvu vlada pravednost. Jedino pravedno društvo koje brine o svim svojim članovima i svima daje mogućnost da ostvare svoj puni potencijal može osigurati bolju budućnost novim generacijama.”

Nakon susreta s riječkim nadbiskupom zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir, s obitelji je sudjelovala na proslavi svetkovine Gospe Trsatske.

Ključne riječi:
Ivan Devčić Marijana Petir rijeka