Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Eterović obredima Cvjetnice uveo Pučišćane u Veliki tjedan

Pučišća (IKA)

Papinski nuncij u Berlinu nadbiskup Nikola Eterović predvodio je na Nedjelju Muke Gospodnje 10. travnja misno slavlje u Župi sv. Jeronima u rodnim Pučišćima na Braču, izvijestili su iz Hvarske biskupije.

Obredima Cvjetnice nadbiskup Eterović, koji svake godine za Veliki tjedan pohodi rodnu župu, uveo je vjernički puk u Sveti tjedan Isusove muke, smrti i uskrsnuća.

Obredi Cvjetne nedjelje započeli su blagoslovom palmi i maslinovih grančica pred nekadašnjom crkvom Gospe na Batku, odakle se vjerničko mnoštvo u procesiji uputilo prema župnoj crkvi i sudjelovalo u svečanoj misi. Nakon misnoga slavlja u crkvi Sv. Jeronima izloženo je Presveto na tradicionalno četrdesetsatno euharistijsko klanjanje. Nadbiskup Eterović zadržao se u kratkoj molitvi pred Presvetim.

Velikotjedna pobožnost završit će na Veliku srijedu 13. travnja misom koju će u prijepodnevnim satima slaviti nadbiskup Eterović. Bit će to misa zahvalnica na kraju trodnevnoga euharistijskoga klanjanja koje u toj župi neposredna priprava za Sveto trodnevlje, izvijestili su iz Hvarske biskupije.