Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Gallagher doputovao u Zagreb

Zagreb (IKA )

Tajnik Svete Stolice za odnose s državama nadbiskup Paul Richard Gallagher doputovao je u utorak 9. listopada u Zagreb.

U Međunarodnoj zračnoj luci „Franjo Tuđman“, mons. Gallaghera dočekali su zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giuseppe Pinto, predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, generalni tajnik HBK i hvarski biskup Petar Palić, tajnik Apostolske nuncijature u Republici Hrvatskoj mons. Janusz Blachowiak, te veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić, izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

U Apostolskoj nuncijaturi u Zagrebu u srijedu 10. listopada u 15.30 sati održat će se susret nadbiskupa Gallaghera s predstavnicima drugih vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj. Potom će u 18 sati na Hrvatskom katoličkom sveučilištu održati predavanje „20 godina od ratifikacije ugovora između Svete Stolice i Republike Hrvatske o gospodarskim pitanjima“. Predavanje će se održati u Velikoj dvorani u novoj zgradi na Kampusu i otvoreno je za javnost. Nadbiskup Gallagher susret će se u četvrtak 11. listopada s hrvatskim biskupima okupljenim na plenarnom zasjedanju u Zagrebu te u Đakovu navečer slaviti zahvalnu misu u sklopu proslave 10. obljetnice utemeljenja Đakovačko-osječke crkvene pokrajine.
Mons. Paul Richard Gallagher, naslovni nadbiskup Hodelma, rođen je 1954. godine u Liverpoolu, u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zaređen je za svećenika 1977. Od 1984. radi u diplomaciji Svete Stolice. Bio je apostolski nuncij u Burundiju, Gvatemali i u Australiji. Od 2014. godine na čelu je vatikanske diplomacije.