Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Hočevar čestitao Uskrs srpskom patrijarhu Irineju

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar uputio je uskrsnu čestitku srpskom patrijarhu Irineju u kojoj ističe kako u „današnjem svijetu vlada toliko bolesti, strahova i nevolja“ te da su zbog toga mnogi u neizvjesnosti.

U čestitki nadbiskup Hočevar srpskom patrijarhu i svim vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru izrazio je najdublje želje i čestitke Beogradske nadbiskupije kao i one osobne.

„Njegova snaga i pobjeda nad smrću, tamom i grijehom neka prati Vas, Vaša svetosti, kao i sve članove Vaše svete Srpske pravoslavne Crkve – na poseban pak način sve arhiepiskope, episkope, sav kler i monaštvo, sav bogoljubivi narod Božji. U ovim smo danima tolike šutnje, tame neizvjesnosti i opasnosti naših života s Vama u molitvama, nadanjima i duhovnoj solidarnosti. Iskreno želim da nas Duh Božji kroz ova iskušenja tako nadahnjuje kako bismo još bolje upoznali Njegovu svetu volju i još iskrenije veličali Njegovo slavno ime. Neka se pred Njim, Gospodarom života i smrti, prikloni svako koljeno na zemlji, na Nebu i pod zemljom. I neka nad svima nama vlada Njegova pobjedonosna snaga“, stoji u čestitki nadbiskupa Hočevara patrijarhu Irineju.