Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-stanislav-hocevar

Nadbiskup Hočevar proslavio zlatnu misu u Škocjanu

Umirovljeni beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar proslavio je u nedjelju 9. srpnja u rodnoj Župi sv. Kancija, Kancijana i Kancijanile u Škocjanu u Sloveniji 50 godina svećeništva i 60 godina redovništva pod geslom „Velik je Gospodin i hvale vrijedan“, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije. 

Proslavljena 250. obljetnica župne crkve Sv. Pavla u Baču

Svečanu koncelebriranu euharistiju u prigodi proslave 250. obljetnice župne crkve u Baču u nedjelju, 2. srpnja predslavio je beogradski nadbiskup u miru Stanislav Hočevar, uz domaćega župnika Marinka Stantića te svećenike koji su rođeni ili bili na službi u ovoj župi.

Mons. Ladislav Német preuzeo službu beogradskog nadbiskupa i metropolita

Primajući pastirski štap iz ruku umirovljenoga beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara, novi nadbiskup i metropolit Ladislav Nemet je u subotu 10. prosinca u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije u Beogradu, u svečanom liturgijskom činu preuzeo upravljanje Beogradskom nadbiskupijom.

Nadbiskupi Hočevar i Nemet potpisali Zapisnik o primopredaji

U prostorijama Ordinarijata Beogradske nadbiskupije u ponedjeljak, 5. prosinca izvršena je primopredaja i potpisan Zapisnik primopredaje između umirovljenog beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara i imenovanog beogradskog nadbiskupa Ladislava Nemeta, izvijestila je na službenim stranicama Beogradska nadbiskupija.

Nuncij Gangemi posjetio sjedište Beogradske nadbiskupije

Apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Santo Gangemi je, na poziv beogradskog nadbiskupa u miru i apostolskog administratora Beogradske nadbiskupije Stanislava Hočevara, u četvrtak 1. prosinca, u pratnji savjetnika Apostolske nuncijature mons. Simona Bolivara Sancheza Carriona, posjetio Nadbiskupski ordinarijat u Beogradu.

Biskupi dočekali novog nuncija u Srbiji

Novi apostolski nuncij u Republici Srbiji mons. Santo Gangemi stigao je u četvrtak 24. studenoga 2022. na svoju novu službu u Beograd gdje su ga dočekala četvorica biskupa.

Sprovod mons. Marka Čolića u Pećniku kraj Modriče

Tijelo svećenika Beogradske nadbiskupije mons. dr. sc. Marka Čolića, koji je u 82. godini života preminuo u četvrtak 10. studenoga 2022. u Domu za svećenike u Đakovu, pokopano je u ponedjeljak 14. studenoga u njegovoj rodnoj župi sv. Alojzija Gonzage u Pećniku pokraj Modriče, izvijestila je Beogradska nadbiskupija, prenosi KTA.

Patrijarh Porfirije čestitao mons. Nemetu i izrazio zahvalnost mons. Hočevaru

Patrijarh Srpske pravoslavne Crkve Porfirije uputio je u ponedjeljak 7. studenoga čestitku mons. Ladislavu Nemetu, dosadašnjem zrenjaninskom biskupu, na njegovom imenovanju beogradskim nadbiskupom i metropolitom te pismo zahvalnosti umirovljenom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru, objavljeno je na stranici Srpske pravoslavne Crkve.

1 2 3 7