Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: nadbiskup-stanislav-hocevar

Priopćenje za javnost Subotičke biskupije

Donosimo priopćenje za javnost Subotičke biskupije nakon izvanredne sjednice Zbora savjetnika Subotičke biskupije održane u utorak 23. kolovoza zbog narušenog zdravstvenog stanja biskupa Slavka Večerina koji je 20. kolovoza ponovno zaprimljen u Subotičku bolnicu.

Karmelska Gospa proslavljena kod bosonogih karmelićana u Somboru

Svečanom procesijom u kojoj su sudjelovali brojni vjernici (među njima i članovi Karmelskog svjetovnog reda u škapularima), svećenici i hodočasnici te euharistijom koju je slavio beogradski nadbiskup i metropolit Stanislav Hočevar u subotu 16. srpnja liturgijski je proslavljena Gospa Karmelska u crkvi Sv. Stjepana Kralja u Somboru.

Proslava zaštitnika Beogradske nadbiskupije u znaku oproštaja od nuncija Surianija

Na svetkovinu zaštitnika Beogradske nadbiskupije svetih Ćirila i Metoda, u utorak 5. srpnja u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije svečano misno slavlje predvodio je apostolski nuncij u Republici Srbiji nadbiskup Luciano Suriani u zajedništvu s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Hočevarom, subotičkim biskupom Slavkom Večerinom, srijemskim biskupom koadjutorom Fabijanom Svalinom te mnogobrojnim svećenicima.

Obljetnica smrti nadbiskupa Perka

U povodu 14. obljetnice smrti beogradskog nadbiskupa Franca Perka u nedjelju 20. veljače svečano euharistijsko slavlje u crkvi Krista Kralja u Beogradu predvodio je njegov nasljednik mons. Stanislav Hočevar, objavljeno je na mrežnoj stranici Beogradske nadbiskupije.

Sastanak u Narodnoj skupštini o položaju katolika u Srbiji

Delegacija Narodne skupštine Republike Srbije, na čelu s narodnom zastupnicom Andrijanom Avramov sastala se u utorak 8. veljače s beogradskim nadbiskupom i metropolitom Stanislavom Hočevarom, glavnim vojnim kapelanom don Goranom Avramovim, drugim tajnikom Apostolske nuncijature don Aleksandrom Ninkovićem i predstavnikom Uprave za suradnju s Crkvama i vjerskim zajednicama Gavrilom Grbanom.

Božićna poslanica nadbiskupa Hočevara

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar uputio je božićnu poslanicu naslovljenu „Najveća potreba moga srca – ljubiti Boga“ koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Gallagher posjetio beogradskog nadbiskupa Hočevara

U sklopu posjeta Republici Srbiji, tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu Svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher posjetio je u utorak 23. studenoga beogradskog nadbiskupa Stanislava Hočevara, objavljeno je na službenoj stranici Beogradske nadbiskupije.

1 2 3 5