Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Hočevar uputio pismo solidarnosti biskupu Košiću

Beograd (IKA)

Beogradski nadbiskup i metropolit  Stanislav Hočevar uputio je 30. prosinca sisačkom biskupu Vladi Košiću pismo solidarnosti nakon zemljotresa koji je pogodio Sisačku biskupiju.

U pismu nadbiskup Hočevar ističe kako se ovih dana svi „tresu“ zbog teške slike pandemije covida-19, a da zadnja dva dana doslovce svi podrhtavaju zajedno s cijelom Sisačkom biskupijom. „Prizori s područja Vaše mjesne Crkve – iako ne samo – zaista pobuđuju u nama neopisivu bol, ali i iskrenu solidarnost. Prije svega zazivamo snagu Božjega Duha na Vas, Vaše suradnike i sve stanovnike Vaše biskupije, a posebno na sve vjernike, da vas sve ispuni velikom utjehom, duhovnom snagom i povjerenjem u Gospodina. Obećavam Vam našu poniznu solidarnost, blizinu i spremnost na nama moguće služenje“, ističe u svom pismu biskupu Košiću nadbiskup Hočevar te dodaje da upravo biskupa Košića i sve vjernike Sisačke biskupije prati molitvom i euharistijskim slavljima. „Uvjereni smo da Bog s Vama ima posebne zamisli dobra koja još nismo spoznali. Zato ostajemo ponizni i skrušeni u molitvenom zajedništvu čekajući u šutnji…“, istaknuo je nadbiskup Hočevar.

Caritas Beogradske nadbiskupije stupit će u srijedu 30. prosinca tijekom dana u kontakt s Caritasom Sisačke biskupije kako bi djelatnom ljubavlju iskazao solidarnost sa svima u potrebi.