Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Kutleša primio predsjednika udruge „Hrvatska za Život“

Zagreb (IKA)

Zagrebački nadbiskup Dražen Kutleša i predsjednik udruge „Hrvatska za Život“ Ante Čaljkušić susreli su se 12. rujna 2023. na Kaptolu u Zagrebu.

Zagrebački nadbiskup i predsjednik udruge razgovarali su o plodovima inicijative „40 dana za život“ i drugim projektima udruge na području Zagrebačke nadbiskupije. Mons. Kutleši je Čaljkušić posvjedočio kako su, primjerice, majke Laura i Ivana odustale od pobačaja zato što su upoznale molitelje ispred Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice“, odnosno Kliničke bolnice „Merkur“.

Jesenska kampanja inicijative „40 dana za život“ počet će 27. rujna, a trajat će do 5. studenog. Održat će se u 36 hrvatskih gradova. U Zagrebu će se bdjenje održavati ispred KBC-a „Sestre milosrdnice“ na Vinogradskoj cesti i po prvi put ispred Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a „Zagreb“ u Petrovoj ulici.

Nadbiskup Kutleša je pozdravio rad zagrebačkog Centra za život u Đorđićevoj 6 i snimanje dugometražnog igranog obiteljskog filma „Loveći Teslu“.

Redatelj filma Ante Čaljkušić istaknuo je da je riječ o snažnoj priči koja će spašavati ljudske živote, a film će biti prikazivan u kinima, na festivalima, televizijama i internetu.

Zagrebački nadbiskup je od Čaljkušića na dar dobio sve brojeve pro-life časopisa „Pohod“, model spomenika trudnici Ružici Markobašić i njezinom nerođenom sinu Antunu postavljen ispred Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru, knjigu 40 dana za život i knjigu Zvrk u Božjim rukama čiji je autor.