Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Puljić i biskup Palić djelatnicima i slušateljima čestitali rođendan HKR-a

Zagreb (IKA)

Predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik, hvarski biskup Petar Palić su u prostorima Hrvatske katoličke mreže djelatnicima Hrvatskoga katoličkog radija čestitali 22. rođendan radija.

Nadbiskup Puljić je naglasio da mu je drago što je u prilici osobno čestitati rođendan radija jer, kako je rekao, “rođendani su uvijek prigoda za pogled u povijest, ali i prema budućnosti i skorom srebrnom jubileju”. Dodao je da je 1997. godina, kada je Hrvatski katolički radio pokrenut, bila vrlo značajna u životu Crkve u Hrvatskoj, podsjetivši da je tada u mirovinu otišao kardinal Franjo Kuharić. Obraćanje djelatnicima HKR-a zaključio je riječima: “Sretno vam i blagoslovljeno!”

Hvarski biskup Petar Palić novi je predsjednik Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija i u prvom javnom obraćanju zahvalio je biskupima na povjerenju. “Nadam se da ću ga opravdati, u zajedništvu sa svima vama koji ste puno izravnije uključeni u rad medija Hrvatske biskupske konferencije, ali i svima ostalima koji sudjeluju na našem medijskom području”, zaključio je biskup Palić.

Biskupi su i u programu uživo čestitali i djelatnicima i slušateljima: “Posebno je lijepo danas ovdje, kada naš HKR slavi 22. obljetnicu. Koristim i prigodu predstaviti vam novoga predsjednika Odbora za medije, hvarskog biskupa Petra Palića, i zahvaliti dosadašnjem predsjedniku, riječkom nadbiskupu Ivanu Devčiću”, poručio je nadbiskup Puljić.

Biskup Palić je dodao: “Drago mi je da postoji taj dobar glas, rekao bih, za sve ljude. Nadam se da će naš Hrvatski katolički radio i dalje, kao što je i do sada činio, opravdati svrhu zbog koje je utemeljen, a to je biti glas dobrog i pozitivnog, Radosne vijesti u društvu u kojemu živimo.”

Ravnatelj HKM-a mons. Fabijan Svalina zahvalio je biskupima na dolasku i podršci radu ovoga, kako je rekao, ‘značajnog medija koji već 22 godine pronosi Radosnu vijest Isusa Krista u sve naše domove, diljem Hrvatske, ali i daleko šire’. “Na tome zahvaljujem svima vama djelatnicima, koji svojim radom omogućujete da ta Radosna vijest i naše ohrabrenje dođe do onih koji očekuju našu podršku i smjerokaz prema naprijed. Nadam se da ćemo zajedničkim silama doskora obilježiti i srebrni jubilej, a potom i mnoge druge. Hvala vam svima!”, zaključio je ravnatelj mons. Svalina.