Budi dio naše mreže
Izbornik

Nadbiskup Puljić primio mlade iz Požeške biskupije

Split (IKA)

Apostolski administrator Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Želimir Puljić primio je u srijedu 12. srpnja ministrante i mlade iz Župe sv. Marije Magdalene iz Bebrine u Požeškoj biskupiji.

Dvadesetak ministranata i mladih iz Župe sv. Marije Magdalene iz Bebrine došli su sa svojim župnikom, vlč. Markom Čubelićem u Split na duhovno-rekreativni izlet. U pratnji su bile i dvije majke. U Split su došli u nedjelju, 9. srpnja navečer i ostali do četvrtka. 13. srpnja. Boravili su u Centralnom bogoslovnom sjemeništu gdje ih je primio rektor CBS-a, don Đuliano Trdić.

U utorak ih je primio Jurica Gizdić, klupski kroničar i član HNK Hajduk Split za primanje vjerskih zajednica, nakon kojega ih je pozdravio i predsjednik Uprave istoimenog kluba, Lukša Jakobušić.

U srijedu u večernjim satima primio ih je apostolski upravitelj Splitsko-makarske nadbiskupije, mons. Želimir Puljić u pratnji generalnog vikara, mons. Franje Frankopana Velića i tajnika, don Renata Pudara. Tijekom posjeta nadbiskupu Puljiću razgledali su prostore Nadbiskupskog ordinarijata nakon čega je vlč. Čubelića i mlade nadbiskup počastio sladoledom. Inače, mons. Puljić je dio svoga života proveo u Požegi, a vlč. Marko Čubelić svoje obiteljske korijene vuče iz Dobranja smještenih na sjeverozapadu Imotske krajine.